HD Ready in FULL HD

HD pripravljeni televizorji lahko predvajajo sliko, ki vsebuje minimalno 720 slikovnih točk po višini. Praviloma so to osnovni modeli televizorjev in televizorji manjših velikosti. HD pripravljeni (HD Ready) televizorji ponujajo kakovostno sliko v visoki ločljivosti, ki pomeni novo doživetje in večji užitek v primerjavi s sliko, ki jo predvajajo stari katodni televizorji.

Vendar pa HD pripravljeni televizorji ne prikazujejo najbolj optimalne ločljivosti pri programih in vsebinah, ki so posneti v polni ločljivosti 1080p (npr. pri Blu-ray vsebinah). Tako lahko popolno sliko z izjemno ostrino in visokimi kontrasti pri predvajanju Blu-ray vsebin nudijo le Full HD televizorji. Razlika v kakovosti slike je najbolj opazna pri večjih diagonalah zaslonov, saj imajo Full HD zasloni dvakrat večjo ločljivost kot HD pripravljeni zasloni.

FULL HD ločljivost pomeni, da lahko zaslon prikaže sliko v polni ločljivosti, to je 1920 slikovnih točk po širini in 1080 točk po višini. Slika je tako ostra, polna podrobnosti, ki so prikazane v naravnih barvah in visokih kontrastih. Polna ločljivost vas bo posebej navdušila pri ogledu Blu-ray vsebin in igranju iger na igralni konzoli PS3.