Internet TV/Smart TV

Televizor omogoča neposreden dostop do interneta, brez računalnika ali kakšne druge naprave.

Dostopate lahko do prednastavljenih portalov (VOYO, Mediateka RTVSLO, KLIX, Kulinarika.net, Facebook, YouTube v slov. jeziku, SKYPE, Netlog, Radio 1, Online TV …), nekateri modeli pa omogočajo tudi ogled spletnih vsebin prek brskalnika. Izbrani modeli omogočajo tudi uporabo različnih aplikacij, ki so na voljo tudi pri uporabi pametnih telefonov, vendar je vsebina odvisna od blagovne znamke.

Smart TV

Pametni televizor spremlja vaše navade in ve, kateri so vaši najbolj priljubljeni programi in vsebine. Ko ga prižgete, vas opomni na priljubljene oddaje, zato vam naslednji del najljubše nanizanke zagotovo ne bo ušel.

Na televizorju lahko uporabljate različne aplikacije, s katerimi imate dostop do informacij in zabavnih vsebin, ki so za vas pomembne – na primer do vremenske napovedi, igre pokra, poučnih iger za najmlajše …

Pametni televizor lahko povežete tudi z drugimi napravami, na primer s prenosnikom, mobilnim telefonom ali tabličnim računalnikom in med njimi prenašate različne vsebine. Tako si lahko na primer fotografije ali video posnetke, ki so shranjene na računalniku, ogledate kar na zaslonu televizorja.