LED

LED televizorji so namenjeni bolj zahtevnim uporabnikom, ki gledate različne vsebine in želite uživati v različnih funkcionalnostih, ki jih omogoča najnovejša tehnologija. Če je televizor pri vas doma pogosto in dalj časa prižgan, je LED tehnologija najbolj primerna, saj je takšen televizor zelo varčen pri porabi električne energije. Nad LED zaslonom pa boste navdušeni tudi ljubitelji video iger.

Pri LED zaslonih so izvor svetlobe bele LED diode, ki pa so lahko nameščene enakomerno preko celotne površine zaslona (DIRECT LED), ob robovih zaslona (EDGE LED), ali pa so združene v segmenten in se jih lahko uravnava ločeno (MATRIČNI LED).

Prednost LED zaslonov je bistveno manjša poraba električne energije, kot jo porabijo LCD zasloni, saj to omogočajo LED diode, ki osvetljujejo zaslon. Slika, ki jo prikazujejo LED zasloni, je bolj realistična, naravnih barv in intenzivnih kontrastov. LED zasloni dosegajo najvišje kontrastno razmerje med vsemi tehnologijami zaslona. Višje kontrastno razmerje omogoča prikaz bolj intenzivne črne barve in tako tudi več različnih barvnih odtenkov, slika pa je bolj naravnih barv.

Življenjska doba LED zaslonov je 100.000 ur.